German
English
Espana
Estonia
France
Latvia
Poland
Russia
Ukraine
 
Klientų konsultavimas telefonu: 8–17 val. +49 9371 940 0
Klientų konsultavimas telefonu: 8–17 val. +49 9371 940 0   

Auginan veršelius dažniausiai užduodami klausimai – mes atsakysime į jūsų klausimus

Kokios veikliosios medžiagos garantuoja specialų „IgluStart“ poveikį? Ko būtent įmaišyta į jų sudėtį?

„IgluStart“ sudėtyje dėl „CalfCareEXTRA“ yra daug veiksmingų specialių komponentų, pvz., Bacillus licheniformis ir Bacillus subtilis (fermentus formuojantys mikroorganizmai) arba rezorbciją skatinantys elementai, kad būtų užtikrinamas optimalus žarnų be pakankamos floros vystymasis bei geriausias įmanomas virškinimo sistemos stiprėjimas ir jos skatinimas. Kita svarbi sudedamoji dalis – papildomos medžiagos, padedančios išsiugdyti patikimą imuninę sistemą (dvigubas imunoglobulino, ß karotino kiekis).

Koks imunoglobulino poveikis?

Imunoglobulinas – tai baltymas kuris apsaugo organizmą nuo ligų sukėlėjų. Šie antikūniai susijungia su antigenais (pašalinėmis kūno medžiagomis). Imunoglobulino paviršiaus struktūra atitinka žarnų gleivinės struktūrą, todėl antigenai paprastai  prisitvirtina prie gleivinės.

Antikūnio ir antigeno junginys iš  gyvulioorganizmo  pasišalina natūraliu būdu. Imunoglobulinas yra ypač svarbus pirmosiomis gyvenimo savaitėmis,  kai gyvulio imuninė sistema nėra  sustiprėjusi, bei tais etapais, kai padaugėja žalingų mikroorganizmų.

Į ką būtina atkreipti dėmesį prieš ruošiant ?

Maišymo indą įpilkite trečdalį reikiamo kiekio 45–50° C temperatūros vandens. Atsižvelgiant į pieno pakaitalo miltelių temperatūrą ir šilumos nuostolius dar prieš girdymą turi būti pasirenkama vandens temperatūra (Dėmesio: aukštesnė kaip 50° C vandens temperatūra gali pažeisti vitaminus ir pieno rūgšties bakterijas). Galiausiai suberkite miltelius ir kruopščiai juos išmaišykite. Tada įpilkite tiek vandens, kad pasiruoštumėte norimą gėrimo kiekį. Privalote pasirūpinti, kad gėrimas neatauštų iki žemesnės kaip 40° C temperatūros.

Paprastai rekomenduojamas 125 g/l paruošto gėrimo kiekis. Šis kiekis atitinka 140 g/l vandens arba pieno pakaitalo ir vandens 1:8 santykį.

„IgluStart“ sumaišomas su 140 g/l paruošto gėrimo – šis santykis atitinka 160 g/l vandens arba pieno pakaitalo ir vandens 1:7 santykį.

Jeigu pasirenkamas labai intensyvaus penėjimo režimas, gėrimo koncentraciją galima padidinti iki 160 g/l paruošto gėrimo (pieno pakaitalo ir vandens santykis <1:6). Šiuo atveju turi būti užtikrinama nuolatinė prieiga prie šviežio vandens.

Jeigu šeriant naudojami automatai, vandens temperatūra turi būti 43 – 45° C ir nustatoma 140 g/l dozavimo vertė.

Ar pieno pakaitalas apsaugo nuo viduriavimo?Jeigu apsaugo, tada kaip apsaugo?

Taip, „JOSERA“ pieno pakaitalas užtikrina patikimą apsaugą nuo viduriavimo ir dėl savo kruopščiai parinktos sudėties bei dėl „CalfCare“ funkcijų paketo garantuoja profilaktinį nuo viduriavimo apsaugantį poveikį. Poveikį taip pat sustiprina probiotikai ir prebiotikai. 

Svarbu: Pieno pakaitalą pasiruoškite pagal „JOSERA“ rekomendacijas (naudojimo trukmė, paruošimas). neužmirškite, kad pieno pakaitalas – tai pašaras, o ne vaistas. Išsamų poveikį galima užtikrinti tik tada, jeigu veršeliui taikoma jo poreikius atitinkanti ir veiksminga šėrimo koncepcija. Gyvulių poreikius atitinkančios sąlygos, higiena ir aprūpinimas šiuo atveju taip pat yra labai svarbūs.

Kada galima pradėti šerti su pašaro mišiniu / prestarteriniu pašaru?

Leidžiama kuo anksčiau (vyresniems negu 1 savaitės amžiaus gyvuliams) duoti nedidelį kiekį kasdien ir šiuo atveju būtina kontroliuoti svorio prieaugį. Be to, suprantama, visą parą turi būti užtikrinama prieiga prie geriamojo vandens. „JOSERA“ siūlo šiame etape naudoti jos parengtą lengvai virškinamą pašaro mišinį „Kälberkost“.

Pieno rūgšties bakterijos – kas tai?

Pieno rūgšties bakterijos – tai tokios bakterijos, kurios angliavandenius verčia pieno rūgštimi. Veršelio žarnose jos atlieka apsauginę funkciją ir užtikrina profilaktiką nuo infekcijų. Pieno rūgšties bakterijos užtikrina žarnyno mikrofloros ir natūralaus pH lygio pusiausvyrą. Kuo sveikesnė žarnyno flora, tuo sunkiau jame įsigali patogeniniai mikroorganizmai.

Kas yra virškinimo sistemos fermentų formavimosi skatinimas?

Atsivesto veršelio žarnyne iš esmės yra tik tų fermentų (chimozino, laktazės), kurie pritaikyti virškinti pieno komponentus.  Siekiant prisitaikyti ėsti augalinį pašarą būtina žarnyną tikslingaiparuošti. Todėl į„JOSERA“ pieno pakaitalo sudėtį įtrauktas angliavandenių paketas „SmartEnergy“ (gliukozė, sacharozė, inulinas, drebutinis kviečių krakmolas). Šios medžiagos skatina fermentų susidarymą ir galiausiai užtikrina, kad veršelis tinkamai paruošiamas ėsti augalinį pašarą.

Ką veikia pakartotinės rezorbcijosi skatintojas?

Pakartotinės rezorbcijos skatintojai tai specialios medžiagoss, kurios skatina veršelių epitelio audinio susidarymą ir žarnų gaurelių augimą. Dėl to didėja žarnų paviršius ir gerėja maisto medžiagų įsisavinimas.



Šį principą galima lyginti su trumpųjų grandinių riebalų rūgščių poveikiu, skatinančiu melžiamų karvių didžiojo prieskrandžio gaurelių augimą. (pašaras prieš apsiveršiavimąsi.

Kodėl į pieno pakaitalą įtraukti dideli mikroelementų kiekiai?

Moksliniais darbais ir išsamiais tyrimais nustatyta, kad pieno pakaitalo žaliavinėse medžiagose yra  nedidelis natūralių mikroelementų kiekis, todėl jų kiekiai turi būti papildomi. Poreikius atitinkantis aprūpinimas mikroelementais ypač svarbus siekiant garantuoti veršelių augimą ir jų imuninės sistemos stiprėjimą.

Kaip veikia ß karotinas?

ß karotinas būtinas odai ir gleivinei formuotis, jis didina veršelių atsparumą skrandžio, žarnyno, kvėpavimo takų ir užkrečiamosioms ligoms, nes jis apsaugo gleivinę.

Nugriebto pieno miltelių svarba auginant veršelius

Per pirmąsias tris gyvenimo savaites veršelis priklauso nuo lengvai virškinamų komponentų. Atitinkamai šiuo atveju tikslinga naudoti pieno pakaitalus, kurių sudėtyje yra nugriebto pieno miltelių. Nugriebto pieno milteliuose yra lengvai virškinamų baltymų, pvz., kazeino.



Nuo ketvirtosios veršelio gyvenimo savaitės šių  vertingų sudedamųjų dalių poreikis mažėja  kadangi pereinama prie stambiųjų pašarų. . Formuojasi fermentų Sistema, dėl šios priežasties nugriebtas pienas  ne reikalingas.

Kaip veikia pieno pakaitalo rūgštys?

Organinės rūgštys apsaugo nuo viduriavimo ir stabilizuoja sveikatos būklę. sumažėja mikroorganizmų ir bakterijų. mūsų produktas garantuoja teigiamą rezultatą.

Kaip užtikrinama, kad pieno pakaitalas būtų skanus?

Pieno pakaitalui skonį suteikia vertingų pieno komponentų parinkimas, jų rinkinio sudarymas ir naudojimas. Taip pat prisideda saldieji komponentai (pvz., gliukozė) ir kvapniosios medžiagos. Tai įrodoilgametė mūsų patirtis, puikus pieno pakaitalų įvertinimas ir jų tinkamumas veršeliams.

Kokių aromatinių medžiagų įmaišoma į pieno pakaitalą?

Naudojamos natūralios kvapiosios medžiagos, pvz., bananų ir vanilės.

Ką reiškia apribota motinos apsauga?

Atsivestas veršelis neturi savo antikūnių, nes karvės kraujotaka nuo vaisiaus kraujotakos atskirta keliais audinių sluoksniais, todėl antikūnių neįmanoma perduoti iš karvės kūno į vaisiaus kūną. Veršelis antikūnius turi gauti per krekenas.

Šis imuninės sistemos susiformavimas sukaupus imunoglobulino užtrunka ir turi būt sustiprinamos savos apsauginės sistemos atsparumas. Nuo antros iki penktos veršelio gyvenimo savaitės jo imuninės sistemos būklė nėra optimali ir ją galima sustiprinti naudojant papildomą imunoglobuliną, gaunamą iš „GoldenSpezial“, „IgluStart“ arba „Brillant“ bei „Colostrin“.

Kodėl į „FE-Trank“ ir „Vitamil“ sudėtį įtraukta saldžiųjų ceratonijų milteliai?

Į mūsų „rudojo“ pieno pakaitalo sudėtį įtraukti saldžiųjų ceratonijų milteliai, dietinė medžiaga (ji ypač veiksmingai skatina virškinimo sistemos veiklą). Saldžiosios ceratonijos milteliai – daug ląstelienos turinti medžiaga, stabilizuojant žarnyną ir jai būdingas saldus skonis skatina įsisavinimą. Ji apsaugo nuo žarnyno veiklos sutrikimo

Kokių savybių pieno pakaitalui suteikia sėmenų rupiniai?

Linų sėklomis nuo seno gydomi žmogaus virškinimo sistemos sutrikimai ir mes savo „FE-Trank“ naudojame linų sėmenis. Linų sėklose yra mucinų, kurie skatina virškinimą ir slopina uždegimą. Gličią konsistenciją galima pastebėti dar bemaišant ir šių medžiagų gebėjimas didinti klampumą atsiskleidžia jauniklių žarnyne. Mucinai palankiai veikia žarnų epitelį ir skatina žarnų peristaltiką.